A kapcsolódás ereje – coach szerszámosláda #3

A kapcsolódás ereje – coach szerszámosláda #3

Vannak az önjelölt coachok, akik magukat kinevezik coachnak, meg vannak a képzett coachok, akik valahol tanulják, jó esetben egy olyan intézményben, ami valamilyen szakmai sztenderdet követ. Egy dolgot aligha tudnak az önjelölt coachok: az ügyfél céljának elérése érdekében tudatosan használni a coach és az ügyfél közti kapcsolat erejét.

Miről is szól ez?

Egy jó képzésen elég sok időt eltöltünk azzal, coachként hogyan tudunk olyan légkört létrehozni, amiben az ügyfél feltétel nélküli elfogadással találkozik, ahol az ítélkezés helyett a kíváncsiság uralja a teret, ahová minden érzés oda tud jönni, ahol segítik őt abban, hogy akár a nehéz érzésekben is meg tudja tartani magát. Ahol meghallgatják, lelassulhat, kísérletezhet szabadon.

Kap engedélyt arra, hogy az legyen, aki, azt érezze, amit, arra vágyjon, amire. És akármilyen hihetetlen is, ez épp elég ahhoz, hogy a változás beinduljon.

Vagy azt is takarja, hogy tudatosan használni a kapcsolatot arra, hogy abban megtanulhassa az ügyfél, amire szüksége van a céljai eléréséhez. Például, ha nem tud nemet mondani, akkor a coachcsal való kapcsolatban elkezdheti ezt begyakorolni, hogy aztán ezt az egyéb kapcsolataiban is tudja működtetni.

Az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük.”
Maya Angelou

Ha szeretnéd megtanulni mindez, még pont időben vagy, hogy beiratkozz a nemzetközileg akkreditált képzésünk (ICF Level 2) 3. évfolyamába. Ne maradj le!

 

Szabó Tamara
coach (MCC), teamcoach, organizational coach

Share this post