Referenciák

„Tamarával pár évvel ezelőtt sokat dolgoztunk együtt. Részt vettem a Facilitációs tréningjén, amit nagyon szerettem, mert egyrészt remek egyensúlyt talált az elmélet és a gyakorlat között, másrészt minden egyes elemét úgy építette fel a tréningnek, hogy ne csak az ott előadott tananyag tanítson, hanem a tanulás közben kialakuló helyzetek is. A résztvevők éppen aktuális dinamikája is gyakorlatilag a tananyag része volt. 

Facilitált a szervezetemben workshopokat is, illetve közösen is csináltunk workshop facilitációkat. Ezekben a helyzetekben is nagyon szerettem vele dolgozni, csodáltam a kreativitását és azt, hogy milyen tudatosan, profin tudta megközelíteni az egész folyamat felépítését. Mindig volt valami olyan, a legújabb piaci trendeket követő, vagy éppen az előtt is járó ötlete, ami még jobbá tette az egész folyamatot. És nagyra tartom azt a rugalmasságot is, amivel a facilitációt megközelíti. Bármennyire részletesen terveztük is meg az eseményt, mindig tudott rugalmasan alkalmazkodni a kialakuló csoportdinamikához és úgy változtatni, hogy a résztvevők a lehető legtöbbet vigyék magukkal. Kiemelkedően jól tudja kezelni az itt-és-mostot. 

Ugyanezek igazak a coaching képzéseire és az általa támogatott coaching folyamatokra. Remek egyensúlyt talál a módszertanok és a coachee aktuális szükségleteire figyelés között, számára a módszertan eszköz, nem kapaszkodó. Remekül meglátja azt is, ha a páciensnek inkább tanácsra van szüksége az adott pillanatban, nem kérdésekre, és a tanácsot is át tudja úgy adni, hogy az egy szabad választás legyen, nem egy kinyilatkoztatás. Mindig amire épp az adott helyzetben szükség van.” 

Kurucz Norbert, Capability and Operations Manager

 

„Szabó Tamarával 2020-ban kezdtem a közös munkát. Cégünknek különösen fontos a folyamatos fejlődés, köztük a soft skillek és a csapatmunka. Ezekben a témákban találtunk partnere Tamarában, ami több különböző síkon is kibontakozott. Tamara trénerként, teamcoachként, csoportos coachként és tanácsadóként is visszatérő szakmai támogatója cégünk fejlődésének.

A több éves és több szinten folyó együttműködésünk alapján Tamarát kiemelkedő szakembernek ismertem meg. A munkához való rugalmas, hatékony hozzáállása egy nagyon magas szintű szakmai kompetenciával párosult. Létkérdés volt számunkra, hogy a covid karanténok idején a tréningek, coaching alkalmak online is zökkenőmentesen és a megszokott színvonalon haladtak. 

Miután Tamara éveken át több oldalról is megismerte cégünket és energiát fektetett abba, hogy értse mire van pontosan szükségünk, a profi szakmai szolgáltatásokon túl tanácsadóként is bevontuk a cég életébe. Tamara visszajelzéseivel, ötleteivel támogatja az új tréningtervek megalkotását.

A Tamarával folytatott együttműködés is szerves része volt annak, hogy az ICF (International Coaching Federation) 2021 novemberében minket választott „Az év coach szemléletű vállalata” díj magyarországi győztesének. 

Szabó Tamarát csak ajánlani tudom, bármelyik szervezetnek hasznára válik.” 

Supola Balázs, Service Area Manager, Sigma Technology Hungary